Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van onze vereniging?  Vul dan het inschrijfformulier in die je elders kunt vinden. Stuur het via de mail naar bmxhscdebataaf@gmail.com , na ontvangst van bevestiging  mag gekomen mee trainen . Ondertussen moet de basislicentie aangevraagd worden en is het belangrijk om ondertussen op zoek naar geschikt materiaal te gaan.

Voor vragen over de maat fiets of andere vragen kan je natuurlijk bij de trainers terecht maar uiteraard ook bij de overige leden/ouders die al wat langer mee draaien in de BMX. Het materiaal is vaak te vinden op marktplaats, Piet Ende of bij Meybo.

 

 Training

Er wordt getraind in 1 groep op dinsdag en vrijdagavond van 19-20 uur, de gevorderde rijders trainen tot 20.30 uur. Mocht de groep te groot gaan worden dan worden de rijders tijdig op de hoogte gebracht in welke groep ze trainen. Op de woensdagavond is er training voor rijders die Topcompetitie rijden.

 

 

Licentie

Na het ontvangen van het inschrijfformulier vraagt men een licentie aan bij de KNWU. Zonder deze licentie mag er niet getraind worden aangezien je dan niet verzekerd bent. De kosten van de licentie zitten in het lidmaatschap.Voor nieuwe leden is de contributie €140,00 excl. de vrijwilligersbijdrage van €50,00. Dit is wel incl. een clubshirt, ook is er een optie om een lidmaatschap af te sluiten incl. shirt en broek. Dit kan aangegeven worden als opmerking bij het inschrijfformulier. 

 

 

Vrijwilligerswerk en bijdrage.

Helaas is er altijd veel onderhoud aan de baan en dat gaat niet vanzelf. Er zijn  veel vrijwilligers nodig om de baan in orde te houden. Daarnaast zijn er nog andere taken waar vrijwilligers nodig zijn, te denken aan het organiseren van wedstrijden bij HSC de Bataaf. Er wordt dan ook van iedereen die lid wordt gevraagd zijn steentje bij te dragen om zo de baan in orde te houden. Aan de ouders van onze jeugdleden wordt dan ook deze hulp gevraagd. Immers zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Wij vragen per gezin €50,00 verplichte vrijwilligersbijdrage dit om uw hulp te stimuleren. Dit kan worden terug verdiend tijdens 5 dagdelen werken aan de baan en hulp tijdens de wedstrijden. Wij hopen natuurlijk dat je na die 5 dagdelen ook nog blijft helpen. Een baan die goed verzorgd is rijdt voor iedereen lekkerder!

Er zijn 2 momenten waarop de vrijwilligersbijdrage terug gestort wordt, in juni en aan het aan het eind van het seizoen in december. Dit bedrag word bij het aanmelden gelijk in de factuur opgenomen.

 

 

Wedstrijden

Er zijn verschillende wedstrijden die men kan gaan rijden:

De Noord-Holland Cup is vooral bestemd voor de beginnende rijders. Dit is een competitie van 6 wedstrijden op verschillende banen in Noord-Holland.

BMX-West Trofee is een wat grotere competitie van 9 wedstrijden op verschillende banen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Bij een BWX-West Trofee kan je inschrijven voor 2 wedstrijden, namelijk de competitie (eigen klasse) en de dagwedstrijd (open klasse).

Top Competitie is een nationale competitie met wedstrijden door heel Nederland. Het zijn tevens kwalificatierondes voor het Nationale Kampioenschap,EK en WK. Daarnaast zijn er nog anderen internationale wedstrijden. Dit is meer geschikt voor de gevorderde rijders.Voor de wedstrijdkalender verwijs ik u naar www.bmxwest.nl of onder ons kopje wedstrijdkalender.

LET OP:

Voor het rijden van een wedstrijd dient men een stuurbord nummer aan te vragen bij de KNWU. Dit kan nadat HSC de Bataaf het lidmaatschap licentie heeft aangevraagd, in de mail die je dan van de KNWU ontvangt staan de gegevens om een account aan te maken. Daarna kan je een stuurbord nummer aanvragen. Mocht de rijder willen deelnemen aan een nationale wedstrijd dan dient men zelf daar de geschikte licentie voor aan te vragen. Het is ten allen tijden verplicht om tijdens elke wedstrijd in het clubshirt van HSC de Bataaf te rijden. 

 

Training 

Het is niet mogelijk om zonder aangemeld te hebben via de mail, mee te doen met een training of de introductietrainingen.

We begrijpen dat er nog veel vragen zijn, dus stel ze gewoon aan :  bmxhscdebataaf@gmail.com of Ledenadministratie :  fk.vankeulen@quicknet.n

l

 
Inschrijfformulier HSC de Bataaf (downloaden en invullen)