Op zondag 14 juli stonden twee dames van de Bataaf aan de start bij het NK Masters.
Lucile en Anouk starten samen in de categorie vrouwen 30+. De wedstrijd wordt gehouden in Nieuwkuijk (Brabant). Om 9 uur staan we samen aan de start met de andere dames en mannen 70+. Helaas is het rondje ingekort van 6,7km naar 3,6km. De wedstrijd ging over 18 ronden. Lucile zat gelijk goed voorin en sprong een aantal keer mee met een ontsnapping. Ik (Anouk) moest even naar een goed plekje zoeken in het peloton. In het begin zat ik iets te veel van achteren, waar heel onrustig gereden werd.

Met ongeveer nog 8 ronden te gaan moest Lucile helaas de wedstrijd staken vanwege haar astma. Jammer want ze zat goed voorin en had goede benen zei ze na de wedstrijd.
Later in de wedstrijd was er een valpartij, gelukkig kon ik deze ontwijken. Ik moest alleen wel van mijn fiets af om weer verder te kunnen, daardoor duurde het even voordat ik mijn ritme weer had.

Lucile die mij nu stond aan te moedigen langs de kant riep: “Maar twee dames in de kopgroep!”. Toen dacht ik: misschien dan wel een podiumplekje voor mij. De laatste twee ronden was het vooral naar elkaar kijken en een goed plekje zoeken. En natuurlijk wachten (wat niet echt mijn sterkste kant is). Op 500m voor de finish ging het tempo iets omhoog. Op ongeveer 250m viel het iets stil en ik dacht alleen maar GAAN! Helaas redde ik het niet tot de finish en werd ik uiteindelijk 6e.

Reacties zijn gesloten.