We zagen het deze week al aankomen: het weerbericht gaf aan dat ‘t de vijftiende oktober een stralende zondag zou worden. En gelukkig gebeurde dat ook. Maar liefst 28 personen aan de start van onze sluitingsrit en maar liefst 51 aanmeldingen voor de navolgende barbecue. Om twee uur trokken de mannelijke en vrouwelijke renners van start om vervolgens vijfenveertig minuten lekker te kletsen, te lachen en relaxed te fietsen…. Hohoho, maar wat gebeurt er nu? Daar gaan Henk en Henkjan er al vandoor. Henkjan houdt in maar Henk rijdt stevig door en trekt alles op het spreekwoordelijke lint. Maar Erik geeft aan alles en iedereen voor Weite terug te halen. Ja, dat hebben we naderhand kunnen zien… Henk is weer terug, maar er volgen in de vijfenveertig minuten neutraliteit (misschien hadden we dàt woord moeten gebruiken, dan was het wat duidelijker geweest) toch nog wat ontsnappingen. Tja, het blijven wielrenners hè. Die leg je niet zomaar stil. Maar het weer is heerlijk dus we maken er ons maar niet al te druk om.


Het is een grappig gezicht om renners vanaf de veertigers met bijna hun leeftijd als rugnummer te zien rondrijden. Er wordt dus lekker doorgereden en als de vijfenveertig minuten om zijn, gaan de laatste twee ronden in voor de 70+. Dat is dus Rinus Noordermeer, maar eerlijk is eerlijk, zelfs al sprint hij tegen zichzelf, hij rijdt jandorie toch nog even goed hard door naar de finish. Dat doet dus niemand hem na, zo boven de zeventig! De zestigers maken er ook nog een mooie sprint van, hetgeen niet verbazingwekkend is, want allebei zijn van origine rassprinters. Henk Jacobs wint nipt van Weite en daarna zijn het de 50+ die moeten gaan sprinten. Erik is daar al bezig om “gaten dicht te rijden” en heeft al een paar honderd meter voorsprong op de rest. Anderhalve ronde voor de finish sprint Rob Hulscher weg van de andere vijftigers, zoals hij wel vaker schijnt te doen, maar blijft ook weg. Erik was al weg dus er wordt gesprint om de derde stek en Carlos Cuvelier wint deze sprint. Erik en Rob worden ex aequo op de eerste plek geklasseerd, is dat ook opgelost. De 40+ is ook maar één persoon en dus wint hier Martijn de Kam. De dames worden iets te laat afgevlagd, want alleen Anouk van der Kieft is nog in de race. De andere dames noem ik nog even als tegemoetkoming aan het feit dat we ze vergeten waren in te delen in een leeftijdscategorie. Daniëlle, Lonneke en Yvonne (de week ervoor 6e op het NK Mountainbike!, waar ze ziek van terug was gekomen): bedankt!

Dan nu nog de 40-, met 11 personen veruit de grootste groep. Deze groep is ondertussen na al die sprints in verschillende groepjes uitééngespat. Alleen dankzij de jury, Andrea en Paul, kan hiervan de uitslag nog gemaakt worden. De sprint wordt wordt gewonnen door Jorne Videler, Teun Groeneveld op enkele meters gezet en derde komt Martijn weer over de finish, maar die is 40+ en telt dus niet mee. Anthony Vilches-Kolkman wordt dus derde. Zomaar vóór zijn vader, die waarschijnlijk geen leuke avond meer heeft gehad;)

Nadat de meeste renners hebben gedoucht, kwamen de rookwalmen van de aanstaande barbecue al over het terras aangewaaid. Het bier, wijn en fris vloeit weer rijkelijk als Weite de uitslagen bekend maakt op zijn onnavolgbare wijze.

De barbecue kan beginnen, maar voordat een ieder op de bbq afrent, laten we eerst de ouderen rustig hun borden opscheppen. Lange rijen staan er nooit, maar Agterberg heeft goed werk geleverd: ‘t is allemaal best binnen te houden. Tot zes uur kan er heerlijk buiten worden gezeten, hoewel niet iedereen dat blijft doen. Er wordt heerlijk gekletst, getafeld en gedronken en de meesten zijn zo rond zessen weer naar huis. Dit zouden we vaker moeten doen.
Goede winter allemaal en we zien elkaar; op de baan, op de cross, op de weg en bij de club.

Reacties zijn gesloten.