Na 19 avond­wedstrijden is het algemeen klassement opgemaakt. Op donderdag 28 september 2017 was het namelijk zover: de finale van de Donderdag­avond­competitie. De laatste avond begon voor de tientallen vrijwilligers die elke keer weer klaar staan om de wedstrijd in goede banen te leiden, met een heerlijke avondmaaltijd (nasi) en een lekker glaasje wijn, bier of fris ernaast. Zo langzamerhand kwamen de deelnemers binnengedruppeld, maar het bleken er niet meer dan dertien te worden. Deze stonden allen klaar om klokslag 18.30 uur. De baan was nat, want het had al behoorlijk geregend, maar bij de start was het droog. Twaalf mannen en één vrouw (Anouk) gingen van start en direct al ontstond er een kopgroep van eerst drie mannen, maar na twee ronden aangegroeid naar vijf. Teun, Anthony, Thomas, Erik en Robin reden al snel de rest van het peloton op een kwart ronde. Rob Hulscher hield het na één ronde voor gezien, want de regen kwam weer behoorlijk naar beneden. Na twintig minuten kwam er ineens zoveel regen uit de lucht vallen dat besloten werd om de laatste drie ronden al vroegtijdig in te zetten. Patrick wachtte dat niet meer af en stopte al eerder. Door de stromende regen viel alles uit elkaar en bijna iedereen kwam apart binnen.
Teun Groeneveld won met gemak, gevolgd door Robin Hink, Anthony Vilches-Kolkman, Michiel Maarten, Thomas Koomen en Serginho Wilshaus. Bij de 50+ won Erik de Jong, die lang was meegegaan in de kopgroep, vóór Rob Bohte, Wilbert Mesman en Frank Nijssen. Bij de dames of liever bij de damewedstrijd, kwam Anouk zegevierend over de finish.

Na een warme douche was de sfeer in het clubhuis, geheel volgens verwachting, warm en gemoedelijk. Na enkele versnaperingen, voornamelijk spaatjes geel met schuim erop, deelden Weite en Andrea de prijzen uit van de Algemene Klassementen. Op de foto staan de drie winnaars van de verschillende klassementen met van links naar rechts: Anthony Vilches-Kolkman (winnaar van de 13e plek: de aanmoedigingsprijs), Patrick de Smit (winnaar categorie Overigen), Anouk van der Kieft (winnaar Dames) en Rob Hulscher (winnaar 50+).
Gefeliciteerd allemaal. Hieronder staan de uitslagen van de laatste avond + het eindklassement.
De bitterballen gingen nog eens rond en het bleef nog lang onrustig op het Kinheim…;)

De eindstanden:

Reacties zijn gesloten.