Wie of wat is 'TC de Bataaf', Zwanenburg

Wij zijn een in Zwanenburg gevestigde vereniging van 'vogels van allerlei pluimage', die echter allemaal één ding gemeen hebben:

Ze zijn gek van fietsen!!!

Daartoe organiseren wij zo'n 2 tot 3 keer per maand een mooie fietstoertocht variërend van een kleine tot een grotere afstand, die we meestal gezamenlijk in groepjes rijden. Daarbij kunnen zowel de snellere als de wat minder snelle fietsers aan hun trekken komen.
Hoewel bijna alle leden een race-of sportfiets hebben, zijn we zeker geen raceclub; iedereen met een beetje fietservaring kan in een tempo, dat het beste bij hem/haar past, meefietsen.

Waar fietsen we dan zo allemaal naar toe?
Je kunt daarbij denken aan het schitterende bos-en duinengebied van Kennemerland, Landelijk Amsterdam, het zeer mooie 'Groene Hart' (grofweg het gebied tussen Leiden en de provincie Utrecht) en de Gooistreek. Natuurlijk slaan we ook de Zaanstreek en de Noord-Hollandse Droogmakerijen niet over.
Daarnaast maken we van april tot begin september op elke woensdagavond om 18.30 uur een gezelligheidsritje van rond de 30/40 kilometer.

Welke voordelen heb je als lid van onze vereniging?
Als lid van onze Toerclub ben je ook tegelijkertijd lid van de NTFU, een overkoepelend orgaan van Toerfietsverenigingen. Bijzonder voordeel van dit lidmaatschap is dat je bij een eventuele schade aan je fiets of fietskleding automatisch tegen de financiële gevolgen daarvan verzekerd bent. Ook een rechtsbijstandsverzekering maakt deel van dit gratis aangeboden verzekeringspakket uit.
En natuurlijk is het heel gezellig om tijdens of na het fietsen met je medefietsers op een terras of in ons mooie clubhuis onder het genot van een kopje koffie/thee of een (fris)drankje lekker (na) te kletsen.

Bestaat onze vereniging uit uitsluitend jonge en 'snelle' (mannelijke) leden?
Neen. Integendeel!!!. Meer dan de helft van onze leden is de 50 ruim gepasseerd. Iedereen met een beetje fietservaring kan meerijden in een groepje dat het best bij zijn/haar tempo past. Overigens maken dames zo'n 35/40 % van ons ledenbestand uit!!!

Kunnen alleen leden van onze vereniging aan onze toertochten deelnemen?
Neen, als niet-lid kun je ook bij ons een toertocht rijden.

Hoe weet ik wanneer jullie een toertocht rijden?
Zie hiervoor de rubriek 'Toerkalender' op deze site. Ook worden onze toertochten in de plaatselijke krantjes aangekondigd.

Hoe kan ik mij als lid aanmelden?
Heel simpel door het digitale 'Aanmeldingsformulier nieuw lid' onder de rubriek 'Lidmaatschap' op deze site te downloaden of door jezelf na afloop van een toertocht in ons clubhuis als nieuw lid aan te melden.

Toerafdeling - Huishoudelijk Reglement