Lid worden en kwnu informatie

 

Lid worden?

Wil je lid worden van onze BMXvereniging en heb je geen BMX ervaring?

Dan raden we je aan om eerst 4 introductietrainingen te volgen, stuur dan een maillot zie het "kopje" introductietrainingen.

Heb je wel ervaring of wil je overstappen vanuit een andere vereniging? Dan kan je direct lid worden kan je onderstaande inschrijfformulier retour sturen naar bmxhscdebataaf@gmail.com. Na ontvangst van bevestiging mag je, in de door de trainer aangewezen groep, komen mee trainen.

Startlicentie KNWU.

Wanneer je lid bent van een vereniging word je aangemeld bij de KNWU. Je ontvangt een mail om een account aan te maken bij de KNWU.ALs je een KNWU-lidmaatschap hebt, kun je met een startlicentie deelnemen aan de club/ interclubwedstrijden, BMX-afdelingswedstrijden en het NK Clubs. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden waarbij je niet direct veel wedstrijdervaring nodig hebt. Met deze wedstrijden kun je ervaring opdoen om later mogelijk deel te nemen aan nationale wedstrijden. De startlicentie is een kalenderjaar geldig.

Kosten voor een startlicentie.

Deze kosten worden bij de contributie van de club mee gerekend. Ben je van plan om Nationaal en/of Internationaal wedstrijden te gaan rijden dien je hiervoor zelf een andere licentie bij de KNWU aan te vragen.

Stuurbord.

Men dient elk nieuw kalenderjaar een stuurbord aan te vragen. Dit kan doormiddel van het KWNU account. Voor BMX fiets kiest men dan 20 inch. De 28 inch is voor de Cruiser fietsen met de grotere wielen.

 

Wedstrijden.

Er zijn verschillende wedstrijden die men kan gaan rijden:

De Noord-Holland Cup is vooral bestemd voor de beginnende rijders. Dit is een competitie van 6 wedstrijden op verschillende banen in Noord-Holland.

BMX-West Trofee is een wat grotere competitie van 9 wedstrijden op verschillende banen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Bij een BWX-West Trofee kan je inschrijven voor 2 wedstrijden, namelijk de competitie (eigen klasse) en de dagwedstrijd (open klasse).

Top Competitie is een nationale competitie met wedstrijden door heel Nederland. Het zijn tevens kwalificatierondes voor het Nationale Kampioenschap,EK en WK. Daarnaast zijn er nog anderen internationale wedstrijden. Dit is meer geschikt voor de gevorderde rijders.Voor de wedstrijdkalender verwijs ik u naar www.bmxwest.nl of onder ons kopje wedstrijdkalender. Hiervoor moet je bij de KNWU een andere licentie aanvragen.

Het is ten allen tijden verplicht om tijdens elke wedstrijd in het clubshirt van HSC de Bataaf te rijden.

We begrijpen dat er nog veel vragen zijn, dus stel ze gewoon aan :  bmxhscdebataaf@gmail.com

 

Inschrijfformulier HSC de Bataaf (downloaden en invullen)