NK Masters

Op zondag 14 juli stonden twee dames van de Bataaf aan de start bij het NK Masters.
Lucile en Anouk starten samen in de categorie vrouwen 30+. De wedstrijd wordt gehouden in Nieuwkuijk (Brabant). Om 9 uur staan we samen aan de start met de andere dames en mannen 70+. Helaas is het rondje ingekort van 6,7km naar 3,6km. De wedstrijd ging over 18 ronden. Lucile zat gelijk goed voorin en sprong een aantal keer mee met een ontsnapping. Ik (Anouk) moest even naar een goed plekje zoeken in het peloton. In het begin zat ik iets te veel van achteren, waar heel onrustig gereden werd.

Met ongeveer nog 8 ronden te gaan moest Lucile helaas de wedstrijd staken vanwege haar astma. Jammer want ze zat goed voorin en had goede benen zei ze na de wedstrijd.
Later in de wedstrijd was er een valpartij, gelukkig kon ik deze ontwijken. Ik moest alleen wel van mijn fiets af om weer verder te kunnen, daardoor duurde het even voordat ik mijn ritme weer had.

Lucile die mij nu stond aan te moedigen langs de kant riep: “Maar twee dames in de kopgroep!”. Toen dacht ik: misschien dan wel een podiumplekje voor mij. De laatste twee ronden was het vooral naar elkaar kijken en een goed plekje zoeken. En natuurlijk wachten (wat niet echt mijn sterkste kant is). Op 500m voor de finish ging het tempo iets omhoog. Op ongeveer 250m viel het iets stil en ik dacht alleen maar GAAN! Helaas redde ik het niet tot de finish en werd ik uiteindelijk 6e.

Datum geplaatst: maandag, 15 juli, 2019


Ploegentijdrit Almere

Op zaterdag 20 april hebben vier dames van de Bataaf een ploegentijdrit gereden in Almere. We (Astrid, Anita, Lucile en Anouk) hebben een tijdrit gereden over 28km.
De start was net buiten de Havenkom van Almere Haven. Na de start reden we tegenwind over de Gooimeerdijk-Oost. Na een kilometer of zes hadden we een keerpunt (een smalle u-bocht). Vanaf daar gelukkig weer de wind in onze rug. Bij de eerste doorkomst bij start/finish moesten we rechts van het hek aanhouden. Weer een lastige bocht om de tweede ronde te starten. Weer het lange stuk terug over de dijk tegen de wind in tot het keerpunt. Het laatste stuk wind mee was het vooral bij elkaar blijven zodat we weer met elkaar konden finishen. Het was een leuke wedstrijd. We zijn als 36ste team gefinisht van de in totaal 48 teams mannen en vrouwen door elkaar.
 
We zagen eruit als een echt team: allemaal in het clubtenue van de Bataaf en met dank aan Jos (Bike Quality) hadden we ook allemaal dezelfde tijdrithelm.

Datum geplaatst: maandag, 22 april, 2019


Mooie uitslag Daniëlle de Jong

5 Dames van De Bataaf aan de start voor een wedstrijd van het vrouwenwielrennen bij De Kampioen. Daniëlle de Jong heeft een prachtige tweede plaats behaald.

Datum geplaatst: dinsdag, 5 juni, 2018